mycket på en morgon!

Vilken morgon!

Först ville inte Knixa gå upp med mamma och pappa, vilket har gått bra hela veckan nu. Så det var bara upp och hoppa. Sedan vägrade hon att kissa när vi var ute efter hennes frukost, vi var ute i 2 timmar(!) och det första hon gjorde när hon kom in var att kissa...Varför?? Det gick så bra innan i morse! Denna hunden är ett mysterium :)
Idag är sista lediga dagen, imorgon ska knixa få en liten spruta och sen ska jag jobba 12-20.15, mjuk början ;)

Fick reda på att min bästa kompis har förlovat sig! ... via facebook... var ju inte riktigt meningen. Men jag är så glad för hennes skull !


har precis beställt hem mitt första Gina-paket i år! och det är mars! jag är duktig :) men det som är så typsikt är att jag har väntat på ett plagg som ska komma in, i evigheter, tillslut gav jag upp och beställde det andra. Idag kom den upp på hemsidan... min vanliga tur! Jag får köpa den på jobb imorgon.


Så FIN! och MIN!  :)


Dagens lunch

Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på den avancerade lunchen jag åt :)

Äggröra med makrill i tomatsås!

Du behöver:
2 ägg
lagom mycket mjölk
en klick smör
salt och peppar
makrill i tomatsås
en liten djup skål
en gaffel
en tallrik
en mikro!


Gör så här:
blanda äggen, mjölken, smöret och kryddorna i skålen
mikra det i 1½ min på högsta värme, rör om! Mikra sedan i ca 45 sek till och rör om.

Nu kommer den svåra biten..öppna makrillen!

Gör ni fel så kan smaken försvinna och makrillen attackerar er!

håll burken i din vänsterhand, ta tag i "flärpen" med höger tumme och pekfinger, böj först framåt och sedan bakåt, långsamt! sedan drar ni försiktigt bak "flärpen" så att locket öppnas.

Lägg upp på tallrik.

DONE! farligt, men det är värt risken, det lovar jag ;)






Nejdå, jag är inte alls uttråkad...

En ny sport!

WOW! hahaha, skriv Väla och folk stormar in på bloggen, tror jag ska göra det till en sport att skriva en så bra rubrik som möjligt. Nej, orka?

Får sova mindre och mindre varje natt. Planen är att Knixa ska gå upp med mamma och pappa så jag får sova lite, och det gick jättebra första gången, men nu går det inte alls! Why?? Så nu får mamma väcka mig ännu tidigare för att hon gnäller så mycket och mamma vet inte vad hon ska göra. En sak som gjort skillnad är att hon inte kissar på mitt rum på natten längre, tror det är för att hon går ut tidigare med pappa. Men sen är hon så stressad över att jag inte är där så hon kissar inne där nere istället. Jösses!
Nytt försök ska ske imorgon!

Konstigt nog så är jag van vid att gå upp 6-7 varje morgon. Trodde det skulle bli jättejobbigt, för jag är ingen morgonmänniska! Men antar att man känner ett så stort ansvar så man bara skuttar upp. Men och andra sidan så går jag och lägger mig 22-23 istället för 01.00, haha!

Att gå hemma hela dagarna lockar fram min kreatvia sida! Good! Häromdagen bakade jag och mannen min rockyroads (kanske inte överdrivet avancerat) , och idag ska jag göra hallon- och chokladmarmelad (betydligt mer avancerat!) Fick det av Emelie när jag fyllde år och det var så sjukt gott så jag måste testa att göra det själv. Dock är jag ingen naturbegåvning som henne, så det är ju ingen garanti att jag klarar det, bara för att hon gjorde det . . . I'll let you know.


Nya väla

Tjoho! Nu har dom kommit ut med en del av butikerna som ska komma till väla. LYCKA! Ska bli skönt med lite nyheter.
Här är butikerna dom har kommit ut med:

Mode
Motivi, Desigual, J. Lindeberg, Hugo Boss, Day Birger et Mikkelsen, G-Star Raw, Accessorize, Mango,
Filippa K, Zgander, Cirkus, Noa Noa, Björn Borg, Deichmann, Åhléns

 

Heminredning
Lisbeth Dahl, Chilli Store, Granit, Åhléns


Skönhet och spa
Sent of Beauty, Organza, Make Up Store


Kafé och konfektyr
Coffee House by George, Bites & Bottles

Dom med fet text är jag lite extra glad över!






Nya väla invigs 25 Augusti.


En vecka senare

Tydligen ska man skriva att man är mammaledig för att få läsare! hahaha, ledsen om jag gjorde folk besvikna!

Nu har Knixa bott hos mig i en vecka och det går så bra! Hon har lärt sig sitta och ligga, apport och kommer nästan alltid på kommando OCH hon har haft två torra nätter på rad nu. Det går över förväntan! 

Inatt sov Konne över och det var inga problem, Konne är en jättebra lekkamrat enligt Knixa. Hon är extremt social och välkomnar alla med glatt humör!

I förrgår åkte jag hemifrån en stund för en underbar middag med några tjejer från jobb, megamysigt! Knixa var hemma med mamma och pappa och det gick jättebra. Hon letade lite efter mig först men inget gnäll och snart somnade hon gott under soffan.

Allt går så bra! Nu väntar jag på att konne ska komma hem från mötet sen ska vi se om Knixa är sugen på att gå ut och leka, det är ju så sjukt fint väder ute, det är ju vår! :D


Mammaledig

Jag antar att man kan kalla det för mammaledig..
Tyvärr blir det inte så mycket mer än hundprat för det är det enda jag sysslar med just nu.


Jag går hemma med Knixa hela dagarna (hennes namn uttalas "Nixa", om jag inte har sagt det?)
Vad vi hittar på om dagarna? Vi bajsar, kissar, äter, busar och sover. har så smått börjat lära henne att sitta och ligga, men det är fortfarande mycket nytt för henne, så jag tar det lite lugnt med träningen. Dessutom är hon bara intresserad i ca 10 min sen orkar hon inte mer.

Just nu ligger hon och sover så då kan jag passa på att skriva detta, annars hinner jag inte med så mycket mer än kolla henne. Just nu ligger hon och sparkar på mitt ben i sömnen, don drömmer säkert att hon jagar den där hemska leksaksräven!
Imorgon ska jag köpa en ny kamera så att jag kan ta lite bättre bilder, dom jag har nu är jättesuddiga så jag tänker inte ens lägga upp en bild! Hittade en kamera på Netonnet för 499:- med 14 mp och HD-filmning, känner att det räcker bra för stunden. Vill egentligen ha en systemkamera men det får vi ta när jag inte har panik för att min kamera har pajat! (ja, hon sparkas forfarande...)

Okej, jag måste bara lägga upp denna bilden! Herregud :) Är inte detta ett tecken på trygghet?



RSS 2.0